Designtak i unik interiör

En ram av rå betong har stylats med exklusiva produkter i möbel-, inrednings- och konstbutiken UniqueRoom. Här visas enbart design med ett eget uttryck – och just därför har butikens ägare valt designlösningar från Troldtekt.

Möbel-, inrednings- och konstbutiken UniqueRoom i Köpenhamn har inretts som ett hem, med kök, badrum, vardagsrum och hall. Stilen är så kompromisslöst exklusiv att den väcker drömmar till liv hos både arkitekter och inredningsintresserade bostadsägare. Här har möblerna flugits in från fjärran kontinenter, det är latte art i kundkaffet och konst från Danmarks största konstnärer.

– Lösningarna blir spännande när formgivaren har tänkt utanför ramarna, och när det finns en synergi mellan funktion, kvalitet, design och pris. Uttrycket ska vara en heminredning som ger betraktaren en wow-upplevelse, säger Nicolai Højgaard, delägare i UniqueRoom.

– I många hem är väggarna av betong eller helt vita, vilket ger en anonym och kall inramning. Det ställer krav på de föremål vi fyller rummen med. Jag fokuserar på materialet, och jag tycker att trä är ett spännande material att arbeta med. Det är levande och organiskt, och därför bidrar träet med värme och själ som kan skapa intressanta synergier med hårda ytor, fortsätter han.

Skapar långa linjer i rummen

UniqueRoom har inretts med Troldtekttak, eftersom konstruktionen i UniqueRoom är i betong, vilket ger en dålig ljudmiljö. Nicolai Højgaard letade efter en elegant akustiklösning och valde bland annat designlösningen Troldtekt line till ett av de fyra rummen i butiken.

– Jag är fascinerad av Troldtekt line, eftersom designen skapar ett antal långa linjer i rummet som är helt fantastiska. Rummet får en längd och ett djup som det annars inte har. Samtidigt får du en enastående akustik, säger Nicolai Højgaard.

– Många av mina kunder blir förtjusta i designtaket och vill gärna veta mer. Ofta befinner de sig i en byggprocess och har därför fokus på hur de skapar god akustik. Alla vill att deras hem ska bli en plats där man vill vistas. Det är det som står i fokus när jag hjälper människor med heminredning, säger Nicolai Højgaard.

Möbel-, inrednings- och konstbutik UniqueRoom

UniqueRoom

Projekt:
Möbel-, inrednings- och konstbutik i Köpenhamn, Danmark

Troldtekt produkter:  
Takbeklädnad: Troldtekt och Troldtekt line akustikplattor
Färg: Naturgrå och Svart 207
Struktur: Ultrafin (1,0 mm träull)
Kantprofil: Rak kant, K0
Montering: Med Troldtekt-skruvar 

>> Läs mer om projektet i Troldtekts referenssektion