Design och innovation inom arkitektur

Innovation ska säkerställa att arkitekturen ständigt utvecklas – funktionellt och estetiskt.

De flesta människor tillbringar 80–90 procent av tiden inomhus, och när funktion och design kombineras på ett meningsfullt sätt kan det göra stor skillnad för vardagsliv och välbefinnande.

Av samma anledning finns faktorer som estetik och design med i byggnadscertifieringen WELL. Du kan läsa mer om detta här på temasidan, där arkitekter berättar om sina innovativa inställningar till design.

Innovation är en av Troldtekts grundläggande värderingar. I temat kan du se exempel på Troldtekts designlösningar som förenar akustik, inomhusklimat och snygg design, och uppleva ett antal byggnader där lösningarna används.

Hållbarhet präglar vår tids design

I århundraden har design använts för att lösa problem eller åtgärda brister. De senaste åren har designprocessen fått en ny, tydlig profil – hållbarhet.

En hyllning till genial arkitektur

Kasper Salin-priset är Sveriges mest prestigefyllda arkitekturpris. Läs intervjun med Katarina O Cofaigh, senior rådgivare på Sveriges Arkitekter, om priset här

Arkitektonisk skönhet ökar vårt välbefinnande

När vi upplever en meningsfull koppling mellan funktion och estetik ökar vårt välbefinnande. Det visar forskning från bland annat Australien. Läs mer här!

En hyllning till Köpenhamns vackra byggnader

I online tema från Troldtekt AB berättar Köpenhamns stadsarkitekt Camilla van Deurs hur arkitekturen har förändrats över tid. Läs intervjun med stadsarkitekten!

Prisbelönt designserie ger arkitektonisk frihet

Läs om de prisbelönta Troldtekt designlösningarna och se filmen, där Troldtekts inhouse-arkitekt delar med sig av sina tankar om designserien.

Trä och hållbara lösningar lockar formgivare | Troldtekt

Hållbarhet, gemensam användning av vardagsföremål och en fascination för naturmaterial. Det är några av framtidstrenderna inom inredningsdesign, enligt Andrej Kupetz, German Design Councils CEO. Läs intervju i Troldtekt onlinetema här.

Intim restaurangupplevelse med Troldtekt® line

På Restaurant Strandtangen i danska Skive går ärlig, nordisk mat hand i hand med en elegant och stilfull inredning. Utgångspunkten är de svarta akustiktaken med frästa spår, som skapar en helt unik stämning. Se den inspirerande restaurangen här!

Designtak i unik interiör

En ram av rå betong har stylats med exklusiva produkter i möbel-, inrednings- och konstbutiken UniqueRoom. Här visas enbart design med ett eget uttryck - och just därför har butikens ägare valt designlösningar från Troldtekt. Besök den unika butiken här.

Innovation gör bra lösningar ännu bättre

Innovation är en naturlig del av arkitektens professionalism och arbetssätt, säger Lone Wiggers, arkitekt och partner i arkitektfirman C.F. Möller. Läs mer.

Råa naturmaterial ger värme och intimitet

Vilka material är för närvarande på uppgång inom global arkitektur? Och hur kan ett specifikt material användas för att förena design och funktion?

Film: Bra akustik i Köpenhamns lägenhet

Andreas och hans familj flyttade från USA till en fin lägenhet mitt i Köpenhamn. Först när familjen hade flyttat in uppdagades det hur dålig akustiken var i den nya lägenheten – vilket var ett stort problem för Andreas, som har en hörselnedsättning.

Se filmen där han berättar om hur ett snyggt akustiktak och ljudabsorberande konst på väggarna har gett hemmet en rofylld ljudmiljö. I filmen deltar även den danska trendexperten Mads Arlien-Søborgs, som berättar mer om lägenhetens nya akustiklösning.

Themenübersicht

Mit unseren Troldtekt-Themen setzen wir Fokus auf aktuelle Trends in den Bereichen Akustik, Innenraumklima, Architektur und nachhaltiges Bauen.