Hos Troldtekt har vi investerat stort i vår fabrik i Danmark. Därmed har energiförbruk- ningen per kvadratmeter tillverkad platta minskat med cirka 20 procent.

Läs mer

Hos Troldtekt fortsätter produktionen och leveransen av akustikplattor. Vi kommer att kontakta och informera berörda parter om det skulle ske några förändringar.

Läs mer

Alla Troldtekt akustikplattor är nu certifierade enligt en av de två ledande standarderna för ansvarsfullt skogsbruk. Allt trä är PEFC-certifierat och en del är även FSC-certifierat. Du kan därmed välja fritt mellan dessa standarder när du köper Troldtekt.

Läs mer

Hela serien med nya Troldtekt® designlösningar finns bland finalisterna när det är dags att dela ut Danmarks nationella designpris.

Läs mer

Skolor för rörelse och inomhusutrymmen med parkour och gatufotboll. 2020 sker idrott och rörelse inom nya ramar. Det är viktigt att lokalerna är designade för fysisk aktivitet och en hög ljudnivå – men ändå med en känsla för estetiken. Läs mer i ett nytt online-tema från Troldtekt AB.

Läs mer

SCHULBAU-mässan den 19–20 februari har fokus på hållbart byggande av framtidens skolor och institutioner. Träffa Troldtekt i monter 34 – och delta i Experten Lab där vi delar med oss av våra kunskaper om hälsosamma material inom byggande.

Läs mer

Under debatten på Cradle to Cradle-kongressen i Berlin berättar Troldtekt om sina erfarenheter av att gå från en produktcertifiering till att använda den internationella Cradle to Cradle-standarden som ram för företagets strategi.

Läs mer

Troldtekt är stängd mellan jul och nyår.
Vi önskar alla en god jul och ett gott nytt år!

Läs mer

Troldtekt® designlösningar har tilldelats German Design Award 2020.

Läs mer

Dokumenterat hållbara byggnader ger fördelar för miljön, användare och byggherrar. I ett onlinetema fokuserar Troldtekt AB på fördelarna med certifieringar för hållbart byggande. Här finns intervjuer med experter från Henning Larsen Architects och Ramboll, inspiration från hållbart byggande i norra Europa – och det senaste om Troldtekts bidrag till de ledande certifieringarna.

Läs mer

Troldtekt är med som talare när konsultföretaget Vugge til Vugge Danmark håller en utbildningssession på Building Green-mässan i Köpenhamn.

Läs mer

Produkter i den cirkulära ekonomin är ämnet när Cradle to Cradle Products Innovation Institute bjuder in till Design & Innovation Forum i Stockholm. Troldtekt deltar i programmet som gäst i en paneldebatt.

Läs mer

Trä är ett sunt, elegant och flexibelt naturmaterial som gör positiv skillnad för koldioxidutsläppen. Och när träet är FSC®-certifierat får byggherrar och rådgivare dokumentation på att det härstammar från ansvarsfulla skogsbruk. I ett nytt onlinetema sätter Troldtekt AB fokus på fördelarna med träbyggen.

Läs mer

Troldtekt akustiklösningar ingår i världens första C2C LAB i Berlin, som både är utbildningscenter, NGO-kontor och ”levande laboratorium” för Cradle to Cradle-certifierade byggmaterial.

Läs mer

Sveriges barnkullar växer, och fram till år 2026 kommer över 700 nya förskolor att behövas. Här är det viktigt med flexibel arkitektur som tillgodoser barnens olika förmågor och behov. Arbetsmiljön, där akustiken är en del, ska vara bättre än på många av dagens institutioner. Läs mer i ett nytt tema från Troldtekt AB.

Läs mer

Företag och organisationer från över 100 länder riktar fokus på hållbart byggande under World Green Building Week den 23–29 september. I Tyskland är DGNB, det stora namnet inom hållbart byggande, värd för veckan – med Troldtekt som partner.

Läs mer

Troldtekts nya serie designlösningar, som ger arkitekter spännande möjligheter att kombinera god akustik med personliga uttryck, har vunnit ICONIC Awards 2019. Det prestigefyllda tyska designpriset delas ut av German Design Council vid en ceremoni i München i oktober 2019.

Läs mer