Troldtekt är stängd mellan jul och nyår.
Vi önskar alla en god jul och ett gott nytt år!

Läs mer

Troldtekt® designlösningar har tilldelats German Design Award 2020.

Läs mer

Dokumenterat hållbara byggnader ger fördelar för miljön, användare och byggherrar. I ett onlinetema fokuserar Troldtekt AB på fördelarna med certifieringar för hållbart byggande. Här finns intervjuer med experter från Henning Larsen Architects och Ramboll, inspiration från hållbart byggande i norra Europa – och det senaste om Troldtekts bidrag till de ledande certifieringarna.

Läs mer

Troldtekt är med som talare när konsultföretaget Vugge til Vugge Danmark håller en utbildningssession på Building Green-mässan i Köpenhamn.

Läs mer

Produkter i den cirkulära ekonomin är ämnet när Cradle to Cradle Products Innovation Institute bjuder in till Design & Innovation Forum i Stockholm. Troldtekt deltar i programmet som gäst i en paneldebatt.

Läs mer

Trä är ett sunt, elegant och flexibelt naturmaterial som gör positiv skillnad för koldioxidutsläppen. Och när träet är FSC®-certifierat får byggherrar och rådgivare dokumentation på att det härstammar från ansvarsfulla skogsbruk. I ett nytt onlinetema sätter Troldtekt AB fokus på fördelarna med träbyggen.

Läs mer

Troldtekt akustiklösningar ingår i världens första C2C LAB i Berlin, som både är utbildningscenter, NGO-kontor och ”levande laboratorium” för Cradle to Cradle-certifierade byggmaterial.

Läs mer

Sveriges barnkullar växer, och fram till år 2026 kommer över 700 nya förskolor att behövas. Här är det viktigt med flexibel arkitektur som tillgodoser barnens olika förmågor och behov. Arbetsmiljön, där akustiken är en del, ska vara bättre än på många av dagens institutioner. Läs mer i ett nytt tema från Troldtekt AB.

Läs mer

Företag och organisationer från över 100 länder riktar fokus på hållbart byggande under World Green Building Week den 23–29 september. I Tyskland är DGNB, det stora namnet inom hållbart byggande, värd för veckan – med Troldtekt som partner.

Läs mer

Troldtekts nya serie designlösningar, som ger arkitekter spännande möjligheter att kombinera god akustik med personliga uttryck, har vunnit ICONIC Awards 2019. Det prestigefyllda tyska designpriset delas ut av German Design Council vid en ceremoni i München i oktober 2019.

Läs mer

Serien med Troldtekt® designlösningar finns med i slutomgången inför valet om det prestigefulla designpris som delas ut av German Design Council.

Läs mer

Troldtekt har ingått ett samarbete med den gröna tankesmedjan Fores i Stockholm. I en ny film berättar vd:n Mattias Goldmann hur Troldtekts akustiktak och -väggar bär upp tankesmedjans filosofi.

Läs mer

Teamet bakom SCHULBAU-mässorna och Troldtekt stod den här veckan som värd för en arkitekturresa till Århus för 27 tyska arkitekter, skolledare och andra beslutsfattare inom skolbyggnation.

Läs mer

Under 2018 har Troldtekt A/S och Aalborg Portland A/S försökt hitta lösningar för att använda spill från Troldtekt-plattor i cementtillverkningen. Försöket har nu blivit ett permanent system. Läs mer i vår nya CSR-rapport.

Läs mer

Med en ny serie designlösningar får arkitekter en spännande möjlighet att kombinera god akustik från Troldtekt cementbundna träullsplattor med personliga uttryck. I ett nytt onlinetema ger Troldtekt A/S ordet till arkitekten bakom de nya designlösningarna – och visar hur de har använts i vackra byggnader.

Läs mer

Ny designlinje ger arkitekter spännande möjligheter att kombinera god akustik från Troldtekt träullsplattor med olika personliga och skalbara uttryck. Få en närmare titt på den nya designserien.

Läs mer

Organisationen Sveriges Museer har utsett Skissernas Museum i Lund till Årets Museum 2019. I sin bedömning framhäver juryn bland annat hållbarheten i byggnaden.

Läs mer

Det är en utmanande uppgift att designa en simhall, så att elitsimmare, lekande barn och wellnessgäster blir nöjda, förklarar badkonsulten Ulf Isaksson från Ablix AB. I ett nytt onlinetema riktar Troldtekt AB ljuset mot de många nya svenska simhallarna. Temat bjuder på bra exempel och intervjuer med arkitekter.

Läs mer

I tv-programmet Husdrömmar på SVT förverkligar byggintresserade svenskar sina byggprojekt. Troldtekt akustiktak har valts till Emelie och Mikaels nya hem som kombinerar spännande byggteknik och otraditionella materialval.

Läs mer

Troldtekt A/S fördubblar produktionen med en ny, energieffektiv produktionslinje på den danska orten Troldhede. Förutom att förkorta leveranstiden ska investeringen på totalt 180 miljoner kr. skapa förutsättningar för tillväxt på befintliga och nya exportmarknader.
Produktionslinjen invigdes officiellt måndagen den 25 februari, då den danska finansministern Kristian Jensen klippte bandet till den nya anläggningen.

Läs mer

Under våren 2019 lanserar Troldtekt en ny designlinje för dig som vill ge tak och väggar i arkitekturen ett exklusivt uttryck.

Läs mer

Troldtekt A/S firar utdelningen av de nordiska Michelin-stjärnorna i Århus med en guide till restauranger, där god akustik står på menyn.

Läs mer

Troldtekts väldokumenterade fokus på hållbart byggande var mycket tydligt på mässan BAU 2019 i München som nyligen arrangerades.
På BAU-mässan, som är världens ledande mässa inom arkitektur och material deltog Troltdtekt som samarbetspartner till DGNB – det tyska företaget för hållbart byggande.

Läs mer