Serien med Troldtekt® designlösningar finns med i slutomgången inför valet om det prestigefulla designpris som delas ut av German Design Council.

Läs mer

Troldtekt har ingått ett samarbete med den gröna tankesmedjan Fores i Stockholm. I en ny film berättar vd:n Mattias Goldmann hur Troldtekts akustiktak och -väggar bär upp tankesmedjans filosofi.

Läs mer

Teamet bakom SCHULBAU-mässorna och Troldtekt stod den här veckan som värd för en arkitekturresa till Århus för 27 tyska arkitekter, skolledare och andra beslutsfattare inom skolbyggnation.

Läs mer

Under 2018 har Troldtekt A/S och Aalborg Portland A/S försökt hitta lösningar för att använda spill från Troldtekt-plattor i cementtillverkningen. Försöket har nu blivit ett permanent system. Läs mer i vår nya CSR-rapport.

Läs mer

Med en ny serie designlösningar får arkitekter en spännande möjlighet att kombinera god akustik från Troldtekt cementbundna träullsplattor med personliga uttryck. I ett nytt onlinetema ger Troldtekt A/S ordet till arkitekten bakom de nya designlösningarna – och visar hur de har använts i vackra byggnader.

Läs mer

Ny designlinje ger arkitekter spännande möjligheter att kombinera god akustik från Troldtekt träullsplattor med olika personliga och skalbara uttryck. Få en närmare titt på den nya designserien.

Läs mer

Organisationen Sveriges Museer har utsett Skissernas Museum i Lund till Årets Museum 2019. I sin bedömning framhäver juryn bland annat hållbarheten i byggnaden.

Läs mer

Det är en utmanande uppgift att designa en simhall, så att elitsimmare, lekande barn och wellnessgäster blir nöjda, förklarar badkonsulten Ulf Isaksson från Ablix AB. I ett nytt onlinetema riktar Troldtekt AB ljuset mot de många nya svenska simhallarna. Temat bjuder på bra exempel och intervjuer med arkitekter.

Läs mer

I tv-programmet Husdrömmar på SVT förverkligar byggintresserade svenskar sina byggprojekt. Troldtekt akustiktak har valts till Emelie och Mikaels nya hem som kombinerar spännande byggteknik och otraditionella materialval.

Läs mer

Troldtekt A/S fördubblar produktionen med en ny, energieffektiv produktionslinje på den danska orten Troldhede. Förutom att förkorta leveranstiden ska investeringen på totalt 180 miljoner kr. skapa förutsättningar för tillväxt på befintliga och nya exportmarknader.
Produktionslinjen invigdes officiellt måndagen den 25 februari, då den danska finansministern Kristian Jensen klippte bandet till den nya anläggningen.

Läs mer

Under våren 2019 lanserar Troldtekt en ny designlinje för dig som vill ge tak och väggar i arkitekturen ett exklusivt uttryck.

Läs mer

Troldtekt A/S firar utdelningen av de nordiska Michelin-stjärnorna i Århus med en guide till restauranger, där god akustik står på menyn.

Läs mer

Troldtekts väldokumenterade fokus på hållbart byggande var mycket tydligt på mässan BAU 2019 i München som nyligen arrangerades.
På BAU-mässan, som är världens ledande mässa inom arkitektur och material deltog Troltdtekt som samarbetspartner till DGNB – det tyska företaget för hållbart byggande.

Läs mer

Köpenhamn toppar reseguiden Lonely Planets lista över städer som är väl värda ett besök 2019. En hög gastronomisk nivå och spännande arkitektur bidrar till valet. I ett nytt tema med intervjuer och reportage sätter Troldtekt A/S fokus på just de två delarna i Danmarks huvudstad.

Läs mer

Enrique Villamuelas och Rita Lancho Moreno från arkitektskolan ETSAM i Madrid vann Troldtekt Award 2018 med projektet ”Coral”.
I idétävlingen har studenter från hela världen omprövat de danska Troldtekt akustikplattorna.
Juryn valde en vinnare bland 53 kreativa förslag, och skickade ett specialpris till Sverige.

Läs mer
17-12-2018

Jul 2018

Troldtekt är stängd mellan jul och nyår.
Vi önskar alla en god jul och ett gott nytt år!

Läs mer

Det DGNB-certifierade bostadsområdet Lisbjerg Bakke byggda av hållbara material, däribland Troldtekt, har just vunnit priset som Årets Byggeri i Danmark.

Läs mer

I Hvalsø nära Roskilde i Danmark ligger 16 bostäder i den hållbara föreningen Frikøbing. Ett av husen är byggt med inspiration från Det Biologiske Hus i Middelfart och med naturliga akustiktak från Troldtekt.

Läs mer

Vestre Fjordpark i Ålborg och den psykiatriska kliniken i Vejle fick ett hedersomnämnande vid världens största utdelning av arkitekturpriser – WAN Awards. I båda projekten har man valt Troldtekt akustik.

Läs mer

2018 skulle Danmarks mest berömda arkitekt, Jørn Utzon, ha fyllt 100 år. Det är samtidigt 10-årsjubileum för Utzon Center i Ålborg, som uppmärksammar feståret med en rad evenemang med titeln Utzon100.

Läs mer

Europas största utställning med material till cirkulärt byggande är med på Dutch Design Week i Eindhoven i Holland. Här kan upp till 300 000 besökare bland annat uppleva de danska Troldtekt akustikplattorna, som består av naturliga råvaror och är det perfekta valet till hållbara byggnader.

Läs mer

Ljus, luft och god akustik ska bidra till att hjälpa patienter ut ur depression på Ny Psykiatri Bispebjerg. Patientrummen bygger på principer om hälsofrämjande arkitektur och till försöksmodellen har man valt Troldtekttak.

Läs mer

Arkitektur med svarta material kan skapa en särskild känsla av intimitet och närvaro. I det här temat kan du läsa om hur svarta tak och material med tyngd börjar ta plats i inredningen.

Läs mer

Den 1 oktober öppnar Tingbjergs nya kulturhus i nordvästra Köpenhamn. Huset är ritat av arkitektbyrån COBE och erbjuder bra akustik med akustikplattor från Troldtekt.

Läs mer

Troldtekt bjuder in dig som studerar design eller arkitektur att delta i Troldtekt Award 2018. Det står både ära och pengar på spel.

Läs mer

Circle House är 60 allmänna bostäder, som byggs enligt cirkulära principer. Den 28 september öppnas ett demonstrationshus för att visa konceptet.

Läs mer

I det nya hållbara multihuset "Hjertet" i danska staden Ikast, gör Troldtekt akustiktak att de olika aktiviteterna kan pågå i en miljö med bra akustik och ett sunt inomhusklimat.

Läs mer

Det amerikanska TIME Magazine har vetenskapscentrumet i Köpenhamn på sin lista över världens hundra bästa ställen. Troldtekt är med och säkerställer god akustik i byggnaden.

Läs mer

Vestre Fjordpark har vunnit en Architizer A+Award och har nominerats till en WAF Award. Trä och träbaserade produkter kännetecknar anläggningen, där många av byggnaderna har Troldtekt akustiktak.

Läs mer