Enrique Villamuelas och Rita Lancho Moreno från arkitektskolan ETSAM i Madrid vann Troldtekt Award 2018 med projektet ”Coral”. I idétävlingen har studenter från hela världen omprövat de danska Troldtekt akustikplattorna. Juryn valde en vinnare bland 53 kreativa förslag, och skickade ett specialpris till Sverige.

Läs mer
17-12-2018

Jul 2018

Troldtekt är stängd mellan jul och nyår.
Vi önskar alla en god jul och ett gott nytt år!

Läs mer

Det DGNB-certifierade bostadsområdet Lisbjerg Bakke byggda av hållbara material, däribland Troldtekt, har just vunnit priset som Årets Byggeri i Danmark.

Läs mer

I Hvalsø nära Roskilde i Danmark ligger 16 bostäder i den hållbara föreningen Frikøbing. Ett av husen är byggt med inspiration från Det Biologiske Hus i Middelfart och med naturliga akustiktak från Troldtekt.

Läs mer

Vestre Fjordpark i Ålborg och den psykiatriska kliniken i Vejle fick ett hedersomnämnande vid världens största utdelning av arkitekturpriser – WAN Awards. I båda projekten har man valt Troldtekt akustik.

Läs mer

2018 skulle Danmarks mest berömda arkitekt, Jørn Utzon, ha fyllt 100 år. Det är samtidigt 10-årsjubileum för Utzon Center i Ålborg, som uppmärksammar feståret med en rad evenemang med titeln Utzon100.

Läs mer

Europas största utställning med material till cirkulärt byggande är med på Dutch Design Week i Eindhoven i Holland. Här kan upp till 300 000 besökare bland annat uppleva de danska Troldtekt akustikplattorna, som består av naturliga råvaror och är det perfekta valet till hållbara byggnader.

Läs mer

Ljus, luft och god akustik ska bidra till att hjälpa patienter ut ur depression på Ny Psykiatri Bispebjerg. Patientrummen bygger på principer om hälsofrämjande arkitektur och till försöksmodellen har man valt Troldtekttak.

Läs mer

Arkitektur med svarta material kan skapa en särskild känsla av intimitet och närvaro. I det här temat kan du läsa om hur svarta tak och material med tyngd börjar ta plats i inredningen.

Läs mer

Den 1 oktober öppnar Tingbjergs nya kulturhus i nordvästra Köpenhamn. Huset är ritat av arkitektbyrån COBE och erbjuder bra akustik med akustikplattor från Troldtekt.

Läs mer

Troldtekt bjuder in dig som studerar design eller arkitektur att delta i Troldtekt Award 2018. Det står både ära och pengar på spel.

Läs mer

Circle House är 60 allmänna bostäder, som byggs enligt cirkulära principer. Den 28 september öppnas ett demonstrationshus för att visa konceptet.

Läs mer

I det nya hållbara multihuset "Hjertet" i danska staden Ikast, gör Troldtekt akustiktak att de olika aktiviteterna kan pågå i en miljö med bra akustik och ett sunt inomhusklimat.

Läs mer

Det amerikanska TIME Magazine har vetenskapscentrumet i Köpenhamn på sin lista över världens hundra bästa ställen. Troldtekt är med och säkerställer god akustik i byggnaden.

Läs mer

Vestre Fjordpark har vunnit en Architizer A+Award och har nominerats till en WAF Award. Trä och träbaserade produkter kännetecknar anläggningen, där många av byggnaderna har Troldtekt akustiktak.

Läs mer

40 nya allmänna bostäder på Fyn får driftsvänliga akustiktak från Troldtekt, som både garanterar god akustik och bidrar till projektets hållbarhetscertifiering. Bostadsorganisationen Civica är byggherre för de allmänna bostäderna, som har ritats av ERIK Arkitekter. Bostäderna uppförs med minimal miljöbelastning och optimalt inomhusklimat, och samtidigt ska de valda materialen och lösningarna vara tillräckligt robusta för att den dagliga driften ska fungera så smidigt som möjligt.

Läs mer

Troldtekts 2017 års rapport om företagets sociala ansvar (CSR) kan nu laddas ned från hemsidan. Rapporten har också lämnats til FN, eftersom den årliga CSR-rapporten ingår i våra skyldigheter enligt FN:s Global Compact, som vi har varit anslutna till sedan 2010.

Läs mer

De senaste åren har en rad nya multikulturhus sett dagens ljus. Både i storstäder och mindre orter fungerar husen som informella mötesplatser för lokalbefolkningen och enligt experterna kan vi vänta oss ännu fler. Det ställer stora krav på arkitekter och byggnadskonstruktörer. Det kan du läsa mer om i det här nya Troldtekt tema, som även bjuder på en visuell rundtur till flera nya multikulturhus.

Läs mer

Troldtekt akustikpaneler har valts ut för Reversible Experience Modules - Europas största utställning av material som är avsedda för cirkulärt byggande.

Läs mer

Hur kan arkitektur bidra till socialt arbete? Kan inredningen på en psykiatrisk klinik minska användningen av tvångsåtgärder? I vårt senaste tema hälsofrämjande arkitektur får du experternas svar.

Läs mer

Med anledning av vår fantastiska start i Sverige med stor efterfrågan på våra cementbundna träullsabsorbenter och snabb tillväxt söker Troldtekt AB nu en teknisk rådgivare till säljsupport. Dina arbetsuppgifter kommer att vara teknisk rådgivning, sälj- och supportrelaterede uppgifter för kunder och säljare på det svenska marknaden.

Stationering för den här tjänsten kommer att vara på vårt kontor i Malmö, men även ett tätt samarbete med säljkontoret i Danmark.

Läs mer

För andra året i rad belönades Restaurant Domestic i Århus i Danmark med en stjärna i Michelinguiden. Restaurangen har hittat receptet på framgång med gastronomi och akustik i toppklass.

Läs mer

Skissernas Museum i Lund fick under 2016 en tillbyggnad. För att skapa god akustik, inte minst i den höga foajén, valde man akustiska träullsplattor från Troldtekt.

Läs mer

Jonas Forsell är ny projektsäljare på Troldtekt AB, som efter kort tid på den svenska marknaden redan har levererat akustiklösningar till flera stora byggprojekt. Jonas Forsells uppgift blir framför allt att få fler arkitekter i Stockholm att få in företagets hållbara akustiklösningar till tak- och väggbeklädnad i sina projekt.

Läs mer

Troldtekt har ökat andelen FSC-certifierat trä och kan nu leverera produkter med certifikatet ”FSC 100%”. Samtidigt fasar Troldtekt ut PEFC-certifieringen för att ha fullt fokus på FSC.

Läs mer

Nya Troldtekt fallstudier läggs kontinuerligt till vår referenssektion. Klicka dig igenom galleriet och njut av bilder från ett stort utbud av internationella byggprojekt, som kombinerar fantastisk arkitektur och bra akustik.

Läs mer