Se bilderna: I influencern Matilde Trobecks nybyggda hus har man använt Troldtekt

Matilde Trobeck, som delar innehåll om livsstil och boende med sina cirka 105 000 följare på Instagram, har tillsammans med sin man byggt drömbostaden norr om Köpenhamn. Nu står huset klart, och paret har valt Troldtekt v-line som en viktig komponent för god akustik och elegant design.

15.11.2023
Troldtekt akustiktak i privatbostäder

Matilde Trobeck, som är känd från Instagram, och hennes man Kristian Hebsgaard, som är civilingenjör och medarkitekt till huset, har haft fullt upp med att bygga sitt drömhus. Det ligger i Hørsholm nära skog och natur. Nu har det sista eluttaget monterats och målarpenseln har lagts undan.

Det krävs mycket tålamod och man måste göra många val när man ska bygga ett nytt hus, men både Matilde Trobeck och Kristian Hebsgaard är mer än nöjda med det färdiga resultatet.

– Det har blivit precis som vi ville ha det. Jag har hört att man måste bygga tre hus innan man är helt nöjd med alla beslut. Vi är det redan första gången, säger Matilde Trobeck.

 

 

Designtak med akustiska egenskaper

Parets dröm var att bygga ett hus med livsmiljö som passar hela familjen. Önskemålet uppfylldes med ett stort, öppet kök och allrum med mer än fyra meters takhöjd upp till nocken och fem meter breda fönsterpartier från golv till tak med vacker utsikt över skogen.

Redan från början visste paret att de behövde en effektiv, men karaktärsfull, akustiklösning som matchade husets exklusiva design. Det började med ett besök i ett typhus med Troldtekt tak, där paret förälskade sig i Troldtekt akustiklösningar. Efter en rundtur i Troldtekts showroom i Köpenhamn hade familjen valt rätt designlösning till sitt nya hem.

Valet föll på Troldtekts designlösning Troldtekt v-line 1way med 6 frästa v-spår och målad i svart, som bidrar till att skapa rätt stämning i det nybyggda huset:

– Vi är så glada över det svarta taket eftersom den svarta färgen bidrar till att dra in den omgivande naturen och skogen i huset. På kvällen känns det som om taket går i ett med natthimlen. Det ger en mysig och lugn atmosfär, berättar Kristian Hebsgaard.

 

> Du kan se alla bilder från bostaden här

 

Få ett karaktärsfullt tak med Troldtekt v-line

Troldtekt v-line har längsgående v-spår i ytan och längs plattans långsidor har man fräst ett halvt v-spår, vilket skapar ett extra v-spår när två plattor monteras sida vid sida.

Du kan välja plattorna med antingen tio eller sex spår. Just varianten med sex spår, som Matilde Trobeck och Kristian Hebsgaard har valt, framträder extra bra i stora rum med större skala med högt i tak, tack vare det större avståndet mellan spåren.

> Läs mer om Troldtekt v-line

FAKTA: Om Matilde Trobeck

Matilde är en dansk entreprenör som är känd från Instagram. Ungefär 105 000 personer följer profilen @matildetrobeck där Matilde Trobeck delar innehåll om livsstil, vardagsliv och boende.

Senast skapade Matilde Trobeck och Kristian Hebsgaard Instagramprofilen @matildeogkristianshus, där de delar inspiration och goda råd om inredning, materialval och byggprocess med sina cirka 22 000 följare. De har använt profilen aktivt under hela byggprocessen och de berättar bland annat om sina tankar bakom den valda akustiklösningen från Troldtekt.