Folklig restaurang på zoo

I den historiska byggnaden ”Det gula huset” vid ingången till Köpenhamns zoo ligger nu den nyinredda restaurangen FOLK, som är ett informellt och familjevänligt matställe i charmig inramning.

Akustiktak från Troldtekt på restaurang
Photo: Helene Høyer Mikkelsen, architect

I Zoologisk Have i Köpenhamn finns det många matställen med varierande inredning och menyer. På Restaurant FOLK i ”Det gula huset” precis innanför zooet ligger fokus på klassisk dansk mat, och inredningen är lika autentisk och folklig.

Här finns plats för alla generationer både i inredningen och på menyn. Det gula huset vetter också ut mot Roskildevej där det finns en direkt ingång till byggnadens mötes-och festlokaler.

Trä och varma färger

Stämningen på Restaurant FOLK är mycket avslappnad och vänlig med växter, välbekanta möbler och öppna valv i rummet som har högt i tak.

Troldtekt akustikplattor monterade som frihängande öar betonar den gemytliga atmosfären genom att säkra en god akustik och skapar samtidigt en varm och påtaglig yta. Många av möblerna är av trä, liksom disken som är målad i en grågrön färg. I den tillhörande utomhusbaren på terrassen har man också använt Troldtekt, och i de intilliggande samlingslokalerna har man säkrat en god akustik med ljuddämpande Troldtektplattor i färgen naturträ.