Restaurang med lugn inramning och högt i tak

I Paulas Passage i Carlsberg Byen hittar du restaurangen STUDIO, som snabbt blivit en favorit bland Köpenhamns matkritiker. Inredningens standard speglar de höga förväntningarna på maten.

Restaurangen är liten, men fönster och speglar gör att lokalen upplevs som större än vad den är. På en stor spegelvägg har konstnären Frederik Hesseldahl målat en skummande våg som en blinkning till det anrika bryggerikvarteret. Precis på den här platsen låg nämligen Carlsbergs ursprungliga källa.

Takhöjden är nästan sex meter, och stora, tygklädda lampor skapar en varm atmosfär i rummet. Stilen är en snygg blandning av japansk och nordisk design. I entrén möts man av ett runt fönster i en stor spegel, vilket ger ett välkomnande intryck, och även toaletterna har en design som utstrålar lyx.

 

Öppet kök

Till taken har man valt svarta Troldtektplattor, som tillsammans med de långa gardinerna bidrar till en behaglig ljudmiljö. Taket, gardinerna och de mörka golven ger restaurangen en lugn inramning, medan det öppna köket bidrar med dynamik. Köks- och bardelen är snyggt inramad av små kakelplattor med diskreta ränder.

Möblerna från MATER i mörkt trä passar bra till den mysiga, dämpade inredningen som enligt matkritikerna ger en “lyxig loungekänsla”. Kökschefen Christoffer Sørensen tilldelades Michelin Young Chef Award 2021, så det är ingen överraskning att restaurangen har höjts till skyarna av stadens matkritiker.