Smakfullt i alla avseenden

På värdshuset i Hansenmühle bjuds gästerna på specialiteter som Schweinshaxe och ett stort utbud av burgare och andra goda rätter. Restaurangen i Alzey, som ligger ca 30 kilometer sydväst om Mainz, har efter en omfattande renovering verkligen berikat Rheinhessens hemliga huvudstad.

Troldtekt, Wirtshaus Alzey
Photo: Olaf Wiechers, Architect

Den moderna entrén med fönster till golvet som ramats in av svarta plattor väcker nyfikenhet. De ljusa stenarna och gröna växterna skapar medelhavskänsla.

Gästerna uppskattar särskilt den stora och vackert anlagda Biergarten med över 100 sittplatser. Vid de runda träborden under de stora träden som ger skön skugga smakar den kylda drycken extra gott. Barnen kan leka och stoja på den nya angränsande lekplatsen.

Även inomhus är värdshuset trevligt och smakfullt inrett. Ljusa väggar, mörka fönsterkarmar och möbler av trä och stål skapar en harmonisk atmosfär. Baren har ett rustikt utseende och passar perfekt i den ljusa restaurangen.

Den noggrant utvalda dekoren består bl.a. av stora träfat, halmbalar och trälådor, en mörk träkista samt bitar av drivved över baren. Gästerna kan sitta och njuta med ugnen och vedträna som är staplade vid en av klinkerväggarna i blickfånget. Ljuset kommer från lampor i olika utföranden som hänger från taket och från runda spottar som är integrerade i taket.

Golv består av stora ljusa kakelplattor och mörkt laminat med träutseende. Båda passar perfekt till de svarta Troldtekt akustiktakplattorna, som får rummet att verka ännu mer inbjudande. Akustikplattorna ger ett effektivt brandskydd, har en ljuddämpande effekt i de öppna rummen och består till 100 % av de naturliga materialen trä och cement.