Innovativt och kreativt även på det egna kontoret

Akustikplattor i olika varianter sätter starka designaccenter i arkitektbyrån Stoeckerts moderna kontorslokaler i Berlin-Kreuzberg.

”Vi gör morgondagen bättre än idag” – det är mottot för Stoeckert Architekten GmbH, som har varit verksamt i hela Tyskland sedan 2012 och skapar innovativa, kreativa och ekonomiska lösningar för sina kunder, både för små interiörer och bostadsprojekt och för större offentliga byggnader och miljöer.

 

Kontorshus med Tetris-effekt

Sedan 2018 har arkitektbyrån suttit i Alois Heinze Höfe på Obentrautstraße 72 i Berlin-stadsdelen Kreuzberg, i en del av byggnaden som bara används för kontor. Detta sjuvåningshus byggdes 1993 efter ritningar av arkitekten Julia Tophof och har stilistiskt hämtat sin form från klassiska industribyggnader. Med sin något indragna sjunde våning ser byggnaden ut som ett stort Tetris-kvarter. Den målade fasaden drar också blickarna till sig.

 

Modernt kontor för kreativt arbete

Lokalerna har stora ljusinsläpp och rymmer totalt 14 hyresgäster på cirka 6 000 kvadratmeter effektiv yta, framför allt arkitektbyråer och ingenjörskontor samt skattekonsulter.

Arkitektbyrån Stoeckert sitter i lokaler med exakt det som arkitekten och verkställande direktören Christian Stöckert också brinner för i sitt arbete: synen på en fastighet som ett rum för människor att leva sina liv i, där kreativt arbete är möjligt och jämlikt utbyte främjas.

 

Akustikplattor sätter starka designaccenter

Stora fönster släpper in mycket dagsljus i de egendesignade, modernt utrustade kontorsutrymmena, där en positiv och öppen atmosfär skapas tack vare ljusa väggar, golv och möbler ihop med gröna växter och andra färgaccenter.

I vissa rum skapar svarta akustikplattor från designserien Troldtekt® Curves en lyckad kontrast, med vågiga mönster som har en lugnande effekt. I andra öppna kontorsutrymmen används designlösningen Troldtekt® Line Design i grått i kombination med den klassiska akustikplattan. Framför allt här, där många datorarbetsplatser koncentreras på en stor yta, säkerställer de ljuddämpande takplattorna bra akustiska förhållanden.