Michelin: Stjärnglans över restauranger med Troldtekt

16.09.2021

Flera danska restauranger i världsklass fick ett välförtjänt erkännande när Michelin-guiden delade ut sina nordiska stjärnor för 2021. Förutom att skapa unika smaksensationer är flera av restaurangerna kända för att måna om helhetsupplevelsen – både vad gäller smakfull inredning och bra akustik.

På Restaurant Substans var spänningen på topp den 13 september, när Michelin-stjärnorna för 2021 delades ut. Substans har nämligen tidigare haft en stjärna, som de blev av med när restaurangen flyttade till nya lokaler i Pakhusene på Aarhus Ø. Men deras hårda arbete med att på nytt etablera sig som en restaurang i toppklass belönades i år med en ”återerövrad” stjärna.

Pakhusene, där Substans ligger, är en DNGB-certifierad byggnad, vilket bland annat betyder att hållbarhet och gemenskap är viktiga faktorer. Svartmålade Troldtekt-tak säkerställer god akustik och bidrar till den speciella atmosfären i restaurangen. Den svarta färgen döljer installationer i taket och ger, tillsammans med gardiner och vackra golv, en inramande känsla.

Domestic i Århus fick behålla sin stjärna

I år var Michelin-stjärnorna extra eftertraktade, eftersom restaurangbranschen har haft två väldigt tuffa år på grund av corona-pandemin. Därför var glädjen total när Restaurant Domestic i Århus fick behålla sin stjärna – och dessutom tilldelades Michelins ”femklöver” för ett särskilt fokus på hållbarhet.

Restaurant Domestic ligger i en charmig byggnad i Århus, där Troldtekt hjälper till att kontrollera akustiken i lokalerna med högt i tak.

Två stjärnor till Henne Kirkeby Kro

Henne Kirkeby Kro fick också behålla sina två Michelin-stjärnor vid prisutdelningen. Förutom en restaurang i världsklass har värdshuset också rum och sviter med tillhörande frukostrestaurang. Den heter Staldgården, och här bidrar Troldtekt till att ge de övernattande gästerna bästa möjliga start på dagen.

Hederspris till unik vegetarisk restaurang på Djursland

Krögarparet Rikke och Morten Storm Overgaard drömmer säkert också om att få en Michelin-stjärna för sin restaurang Moment på Djursland. Nu kan de glädjas åt Michelin-utmärkelsen Bib Gourmand – som delas ut till restauranger som levererar en bra upplevelse till ett överkomligt pris. Dessutom fick Moment behålla sin femklöver för hållbarhet.

Restaurant Moment ligger i en hållbar by på Djursland, och här säkerställer Troldtekt akustiktak en god akustik medan gästerna njuter av rätterna på den helt vegetariska menyn. Trä är en viktig råvara i Troldtekt akustikplattor och ett material som stämmer väl överens med restaurangens övriga naturelement.