Danska arkitektbyråer i världsklass

Den New York-baserade arkitekturplattformen Architizer har för fjärde året i rad publicerat sin ”A+ List” över världens 196 bästa arkitektbyråer. Här hittar man bland annat fyra danska byråer, som genom att placera sig på listan skapar uppmärksamhet kring projekt med Troldtekt akustiklösningar.

28.11.2022

Även om Danmark är ett litet land, så finns det flera danska arkitektbyråer som utmärker sig på global nivå. Arkitekturplattformen Architizer har precis publicerat sin årliga ”A+ List” med arkitektbyråer som under det gångna året har vunnit en A+Award eller A+Firm Award. Syftet med listan är att inspirera till spännande projekt över hela världen.

På årets A+ List hittar man bland annat fyra danska arkitektbyråer, som alla har genomfört en rad spännande projekt med Troldtekt akustiklösningar.

Vilhelm Lauritzen Architects

Vilhelm Lauritzen utsågs till vinnare i kategorierna ’arkitektur och lärande’ samt ’sjukhus och vårdbyggnader’ i Architizers offentliga omröstning. Därmed fick de också en plats på Architizers A+ List över världens bästa arkitektbyråer.

Architizer lyfter fram några av deras projekt, varav följande två med Troldtekt akustiklösningar:

  • Lärcentret LIFE Campus i Kongens Lyngby

  • Kontorshotellet KB32, där Poul Schmidt/Kammeradvokaten huserar. Projektet utsågs till Årets kontorsbyggnad 2022 av Nohrcon

COBE Architects

Arkitektbyrån Cobe utsågs till vinnare i kategorin

’transport och infrastruktur’ i Architizers offentliga omröstning. Därför finns de också med på A+ List. Några av deras uppmärksammade projekt där Troldtekt ingår är:

CEBRA architecture

Arkitektbyrån har tilldelats en Architizer A+Award i kategorin ‘Urban and Masterplan’. Några av deras uppmärksammade projekt där Troldtekt akustiklösningar ingår är:

Christensen og Co. Architects

Christensen og Co. utsågs till vinnare i kategorin ’Community Centers’ i Architizers offentliga omröstning och finns därför med på A+ List.

Här lyfter Architizer fram tre projekt där Troldtekt ingår:


Se hela Architizers A+ List