Guide till Köpenhamns olika stadsdelar:

Här hittar du restauranger med bra akustik

Många restauranger i Köpenhamn erbjuder mer än bara god mat. De har dessutom valt att satsa på såväl estetik som akustik – för att optimera gästernas upplevelse. Följ med på en kombinerad gastronomi- och designresa i Danmarks huvudstad.

Photo: Helene Høyer Mikkelsen, architect MAA

På de flesta av Köpenhamns krogar kan du få något gott både i glaset och på tallriken. Men många restauranger, kaféer och barer erbjuder dessutom en exklusiv och intim miljö, där gästerna inte bara kan njuta av mat och dryck utan dessutom samtala och umgås i lugn och ro.

Här bidrar Troldtekts akustiklösningar på flera sätt:

  • Bra akustik

Troldtekts öppna ytstruktur absorberar effektivt ljudet, så att det inte studsar runt i lokalen. Det ger en lugnare och mer behaglig restaurangupplevelse.

  • Flexibla designmöjligheter

Oavsett om interiören är ljus och nordisk eller färgstark och uttrycksfull, finns det lämpliga alternativ i Troldtekts sortiment – inte minst bland våra prisbelönta designlösningar.

  • Dokumenterade hållbarhetsinitiativ

Troldtektprodukter i natur- och standardfärger är guldcertifierade enligt det internationella designkonceptet Cradle to Cradle. Akustikplattorna är dokumenterat fria från skadliga ämnen.

Följ med på en gastronomisk resa genom Köpenhamns olika stadsdelar!

Se även vår interaktiva karta med restauranger i Köpenhamn.

#1 Indre By

Historiska byggnader, museer och massor av shopping. Indre By i Köpenhamn är ett populärt område bland både turister och lokalbefolkning. Här finns också flera restauranger med Troldtekt akustiklösningar som är väl värda ett besök. Ett exempel är Tårnet – som ligger i ett av tornen på Christiansborgs slott – och erbjuder en matupplevelse i unik miljö. Lokalerna pryds av såväl lejonstatyer som valv och har en takhöjd på hela 11 meter, vilket gör att Troldtekts lösningar fyller en extra viktig funktion.

Vid Tivoli i Köpenhamn ligger Sticks’n’Sushi, med inredning designad av OEO Studio. I den mörka, eleganta miljön – med bland annat Troldtekt rhombe – kan du njuta av goda sushirätter med utsikt över det myllrande folklivet på Tivoli och Vesterbro.

Ärlig mat och ärliga material. Det sammanfattar Restaurant MARK, som ligger vid Axeltorv. Det ljusa, organiska formspråket, signerat ATM Design,  inkluderar flera varianter av Troldtekt som harmonierar fint med övrig inredning.

Restauranger med Troldtekt i innerstaden

#2 Vesterbro

Trendiga Vesterbro har ett vibrerande nattliv med mängder av barer och klubbar, och här ligger också nöjesdistriktet Kødbyen.

Mitt i Kødbyen ligger Scandic Hotel med MØR Restaurant & Bar. Detta sköna bar- och loungehäng – med svart Troldtekt som en del av inredningen – är det perfekta stället att inleda en helkväll på Vesterbro.

Som nästa stopp längs Vesterbrogade kan vi rekommendera den portugisiska cocktailbaren Curfew. Här tar musiken, inredningen och miljön gästerna med på en tidsresa till 1930-talets USA. Miljön är intim och mysig, med svarta Troldtekttak, råa tegelväggar och små bord där man sitter nära varandra.

Lokalerna som tidigare var Absalons kyrka har förvandlats till Folkehuset Absalon. Här anordnas en mängd olika aktiviteter, som schack, yoga, bingo och vinylmässor. Varje dag klockan 18 serveras dessutom en god och prisvärd gemensam middag som man äter tillsammans med övriga gäster. Den gamla kyrkobyggnaden har högt i tak, och för att undvika problem med dålig akustik har man därför valt att installera svart Troldtekt i taken.

Restauranger med Troldtekt på Vesterbro

#3 Carlsberg Byen

Carlsberg Byen är en stadsdel där det gamla möter det nya. Namnet kommer från Carlsbergs bryggerier, som låg här fram till 2008. På senare tid har området förvandlats till en stadsdel med bostäder, arbetsplatser och ett rikt kulturliv – en utveckling som fortfarande pågår.

Kocken Adam Aamann driver restaurangen Genbo på Kildepladsen i Carlsberg Byen. Här kombineras stadsdelens industriella anor med en modern atmosfär. C.F. Møller Architects står bakom designen, där svarta Troldtekttak bidrar till att skapa en mysig miljö. När du ändå har vägarna förbi kan du passa på att besöka Alexanders Bistro, som serverar olika smårätter i ljusa lokaler med grå Troldtekt line som en del av designen.

För lite mer fine dining kan vi rekommendera STUDIO. Här erbjuds nyskapande fransk-nordisk mat med asiatisk touch, vilket även återspeglas i interiörens spännande formspråk. ATM Design har stått för inredningen, där svart Troldtekt bidrar till en behaglig ljudnivå för gästerna.

Restauranger med Troldtekt i Carlsberg Byen

#4 Frederiksberg

Den mysiga och lummiga stadsdelen Frederiksberg är alltid värd ett besök – i synnerhet parken Frederiksberg Have alldeles intill Köpenhamns Zoo. I den historiska byggnaden ”Det Gule Hus” vid entrén till djurparken ligger FOLK, en enkel och familjevänlig restaurang med charmig inredning signerad ATM Design. Här kan gästerna njuta av klassisk dansk mat i en ljus och trivsam miljö, med nedpendlade Troldtekt-absorbenter som ger en behaglig akustik.

Ett stenkast från Köpenhamns Zoo hittar du restaurangen Izumi. Här kan du njuta av nordisk-japansk gastronomi i en elegant inramning, och bara inredningen i sig är värd ett besök. Pan-Projects och Mok Architect har kombinerat stämningsfulla mörka ytor (bland annat i form av svart Troldtekt) med varma tränyanser för att skapa en helt unik miljö.

Restauranger med Troldtekt i Frederiksberg

#5 Østerbro

Om du beger dig österut till underbara Østerbro, hittar du bland annat Fælledparken, Kastellet och självklart Den lilla sjöjungfrun. Här finns också många specialbutiker, breda avenyer och en avslappnad atmosfär som uppskattas även av de yngsta i familjen.

När hungern gör sig påmind kan Hahnemanns Køkken bli räddaren nöden. Här kan man ta en fika eller köpa med sig något och njuta av i de gröna omgivningarna. Hahnemanns anordnar även bak- och matlagningskurser. Både inredningen och maten har en stilren skandinavisk prägel, med fokus på hållbarhet och hög mysfaktor. Troldtekt ingår som en del av designen.

För en helt unik restaurangupplevelse rekommenderar vi en kväll på Connection by Alan Bates. Här finns bara tre bord med plats för sex personer vid varje. Det är Bruno Jakobsen Design som står bakom den mörka, intima inredningen med effektfulla ljuskällor. Till taket har man valt Troldtekt v-line baserat på cementtypen FUTURECEM™. De naturfärgade plattornas diskreta v-spår bidrar till att skapa rätt stämning.

Restauranger med Troldtekt på Østerbro

#6 Nordhavn

Stadsdelen Nordhavn är ett hamnområde, där den gamla industrikänslan lever vidare i nya bostäder, butiker och kaféer med närhet till vattnet. Här kan du bland annat besöka Sushi Anaba, där såväl mat som inredning är elegant och minimalistisk. Svart Troldtekt line ger stilsäker ljuddämpning.

För arkitekturintresserade kan vi tipsa om ett besök på arkitektbyrån COBEs kontor, där man kan stanna till för en fika på Depanneur & COBE Café. Vitmålade Troldtekttak passar fint ihop med den industriella stilen. Bakom designen står BAUNarkitektur med Stokholm Normark och Studio Ane Lykke.

Restauranger med Troldtekt i Nordhavn

#7 Klampenborg/Charlottenlund

Norr om Köpenhamn, i naturreservatet Klampenborgs vackra bokskogar, ligger Dyrehaven. Det är den perfekta destinationen för en härlig sommarutflykt.

I Dyrehaven hittar du Peter Liep’s Hus. Det klassiska värdshuset har renoverats varsamt för att lyfta fram byggnadens charm och ursprung. Här kan gästerna njuta av god mat i ljusa lokaler med historiska anor – och bra akustik tack vare Troldtekt line.

Inte långt från Klampenborg, precis vid havet, ligger Charlottenlund. Här rekommenderar vi ett stopp på Café Jorden Rundt på Strandvejen för att njuta av havsluften och den vackra utsikten. Den runda byggnaden från 1939 har på senare tid fått en välbehövlig ansiktslyftning, men många av de tidstypiska detaljerna har bevarats. Troldtekttak säkerställer en behaglig miljö för kaféets gäster.

Restauranger med Troldtekt i Klampenborg/Charlottenlund

#8 Nørrebro

Trendiga Nørrebro är en mångkulturell och kreativ stadsdel i Köpenhamn – med en uppsjö av kaféer och restauranger med en internationell prägel. Här finns allt från enkla kebabställen till mer exklusiva kaféer och restauranger.

Mirabelle Bakery kan du njuta av nybakat bröd, kakor och färsk pasta. ATM Design står bakom den trivsamma inredningen, där trädetaljer och Troldtekt i färgen naturträ skapar en fin kontrast till det svartvita klinkergolvet.

Ett stenkast från Assistens Kirkegård ligger BRUS, en tidigare industribyggnad som numera är ölpub och restaurang. Byggnadens historiska arv lyfts fram av de råa tegelväggarna och synliga rören, som skapar en snygg kontrast till de mer moderna och eleganta materialen som exempelvis Troldtekt.

Sugen på en nygräddad pizza med färska råvaror? Då rekommenderas ett besök på BÆST i Nørrebro. Här kan du njuta av mat och dryck i en mysig, rustik miljö med bra akustik.

Restauranger med Troldtekt på Nørrebro

#9 Nordvest

Området Nordvest har något genuint och oslipat över sig. Här finns många spännande ställen att besöka, till exempel Bispebjerg Kirkegård, dit folk varje vår vallfärdar för att fota körsbärsträdens rosa blommor. Här hittar du också den storslagna Grundtvigs Kirke och massor av spännande restauranger.

Ett exempel är Miklagaard café & steakhouse och Pizza & Pasta. Miklagaard (på svenska Miklagård) var vikingarnas namn på Konstantinopel och syftar på ägarnas koppling till länderna kring Medelhavet. Här serveras både lunch och middag i smakfullt inredda lokaler. De svarta Troldtektplattorna i taket varvas med inslag av vita plattor som följer rummets form, vilket ger en snygg effekt.

 

#10 Sydhavnen

Köpenhamns södra hamnområde är en lite bortglömd stadsdel, vilket är synd. Här kan du utforska de många kaféerna eller ta på dig bekväma skor och gå den 13 km långa vandringsleden Havneringen, med stigar och gångvägar längs vattnet. Samtidigt kan du njuta av den spännande arkitekturen – eller besöka utomhusbadet Havnebadet Sluseholmen.

När du är i Sydhavnen får du inte missa restaurangen Herkomst i Pakhuset. Denna nyöppnade restaurang drivs av en Michelinkock och erbjuder kulinariska höjdpunkter i en rå och elegant miljö, där originaldetaljer från den tidigare magasinsbyggnaden varvas med moderna inslag som Troldtekttak i färgen naturgrå.

Restauranger med Troldtekt i nordvästra och på Sydhavnen